Kongrecepten

Kong recepten

kong

Lekkere kong recepten:
Smeerkaas met brokjes
Pindakaas met stukjes brood
Volproppen met gemalen pens en in laten vriezen voor een hete zomerdag
Dichtstoppen met pate en opvullen met bouillon en invriezen
Blikvoer voor honden
Een kluifje in het grote gat vastzetten en de rest opvullen met kleinere hapjes
Leverworst
Schapenvet in met wat brokken.
Of zet hem de avond van te voren al klaar met pens met brokken. Dan wellen de hele nacht de brokken in de Kong en zitten ze helemaal vast, noem maar op!

Mix-kong :

wat gekookte groenten, een balletje (rauw) gehakt, een paar plakken leverworst, brood of paneermeel, wat olie, wat lijnzaad en 2 rauwe eieren. een smeuïge massa van maken en de Kong(s) ermee vullen. Eerst natuurlijk een paar brokjes onderin voor het kleine gat en in 2 bekers in de magnetron zetten. Na anderhalve minuut komt het spul er van boven weer uit en weet je dat de eieren gaar zijn.

 

Kaas-Brood kong:

Wat kaas met wat brood in de kong duwen. Even in de magnetron zodat de kaas lekker smelt en het brood lekker aan elkaar vast kleeft. Zo is het nog een moeilijkere uitdaging!

Pasta-Kong
Gebruik een restje pasta (zonder saus) en doe er wat stukje kaas doorheen. Vul de Kong en zet hem vervolgens in een kopje 20-40 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Ei-Kong

Roer een ei in een kopje, doe er een paar stukje kaas doorheen, vul de Kong en zet hem vervolgens in een kopje 20 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Banana Rama

Prak een banaan doe er wat cornflakes of anders muesli door en wat yoghurt. Ook als ijsje erg lekker vooral op een warme zomerdag.

Kaas/vlees Kong

Doe 3-4 reepjes kaas in de Kong, eventueel met wat stukjes (restjes) vlees en zet de Kong ongeveer 60 seconden in een kopje in de magnetron. Doordat de kaas smelt gaat de inhoud lekker plakken. Laat de Kong heel goed afkoelen voordat u hem aan uw hond geeft.

Bevroren Kong

. Je kunt dezelfde vulling gebruiken als in het basisrecept, maar bijvoorbeeld ook eigengemaakte bouillon (kant en klare is te zout). Veel honden zijn ook gek op rijst; als je “plakrijst” gebruikt, hier wat blikvoer of stukjes gekookte kip, kaas of worst doorheen doet heb je een onweerstaanbare vulling. Eerst het gaatje aan de onderkant afdekken, de kong vullen en dan in de vriezer.

Basis-recept

Maak een lekkere vulling van gestampte hondenkoekjes gemengd met voer uit blik, pindakaas, smeerkaas of smeerworst.
Daarnaast kan de kong zo weer in de vaatwasser! Ideaal!

Vandaag verzonden

Op werkdagen voor 16:00

14 dagen bedenktijd

Op fysieke producten

Veilig betalen

Dankzij iDeal en SSL-verbinding